Et tydeligere skille mellom tilsyn og generelt lederansvar

| Av Raymond Bjuland, Håvard Måseide, Lars Stensland, Robert Mulelid og Knut Espeland |

Til rådsmøtet i 2021 fremmet hovedstyret følgende forslag – som fikk et knapt flertall med 26 stemmer:

«Rådsmøtet støtter dokumentets understrekning av viktigheten av å skille tydeligere mellom en åndelig tilsynslinje og et mer generelt lederansvar i organisasjonen – lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Rådsmøtet mener at fordelene ved å tydeliggjøre et slikt skille er større enn mulige ulemper. Rådsmøtet ber hovedstyret om å arbeide videre med de foreslått strukturendringene. Det gjelder særlig å tydeliggjøre hvordan beslutningsprosessene i organisasjonen vil foregå ved opprettelse av regionale tilsynsråd og et nasjonalt tilsynsråd samt nasjonal tilsynssynode. Rådsmøtet ber hovedstyret om å foreslå nødvendige endringer av grunnreglene, i lys av foreslått strukturendringer, til neste generalforsamling».

14 Kommentarer on “Et tydeligere skille mellom tilsyn og generelt lederansvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *